2014. dec 13.

Könyvajánló

írta: Manuela Izander
Könyvajánló

Recenzió

Balogh Margit: Akik sokszor élnek

 

Könyvborítóról: „Szepes Mária édesanyjának méltatlanul elfeledett, mindössze egy kiadást megélt és ma már szinte fellelhetetlen okkult – ezoterikus regényét tartja kezében a tisztelt Olvasó”

 

„Évszázadokon átívelő reinkarnációs történet” egy okkult regény, mely sajátos szemszögéből ízelítve betekintést nyújt egy sokak által érdekesnek és valósnak vélt világba. Különleges történeteken keresztül mutatja be az író különböző korok és helyszínek szereplőinek egymáshoz való néha megmagyarázhatatlan déjà vu viszonyát. Karmikus szálak szövik át a nem mindennapi történéseket, melyek további kérdéseket vethetnek fel az olvasóban a saját életével kapcsolatban is.

Ez a könyv nem csupán egy fantázia szülemény, olyan természetfeletti összefüggéseket magyaráz meg, melyeket maga az ember mindig is kutatott.

A könyv előszavában Dr. Hennyey Vilmos, a Magyar Metapszichikai Tudományos elnöke ad ízelítőt a fejezetekben leírtakról és ismerteti a tudomány mai álláspontját. „A tudomány mai színvonaláról nézve a természeti törvényeket átfogó csoda nem létezik, és a megállapított világrendbe túlvilági, természetfeletti beavatkozás sem történik. Ez nyugodt szívvel töltheti el a mai embert, amint szükségszerűen hiányzott a réginek, aki úgy vélekedett, hogy természetfeletti erők kénye-kedvének van kiszolgáltatva. Mai ismereteinknek magaslatáról álmélkodva és borzadva tekintünk vissza a babonás hitű múltba […] az okkultizmus jelenségeiben mégis találkozunk csodákkal, csak arra következtethetünk, hogy vagy érzékcsalódás, fata morgana forog szóban, vagy pedig olyan tény, melynek okát és törvényszerűségét még nem ismerjük.”

A szerző a könyvben valóságon alapuló élményekkel mutatja be a titokzatos világ, az újjászületés rejtelmeit. A történet fő vonala Magyarországon játszódik, főszereplője Mária, aki furcsa töprengő viselkedésével, gyengélkedésével környezetét megijeszti, állapotát nem tudják megfelelően diagnosztizálni és végül saját beleegyezésével ideggyógyászat intézetbe került megfigyelésre.

A történet itt még csak elkezdődik, hiszen az intézetben a fiatal lány megismerkedik egy híres professzorral, aki presztízskérdésből a csinos lányt egy fiatal orvosra bízta. A lányért az események folyamán többen is rajonganak.

A történetben összefutnak szövevényes és olykor megmagyarázhatatlan olyan izgalmas szerelmi szálak, melyek miatt az olvasó egyszerűen nem bírja letenni a könyvet. A különleges szituációkban az író elkalauzol bennünket az okkultizmus meglehetősen szerteágazó világába, tudományos magyarázatokkal és a történelem szeleteivel fűszerezve történetét.

 

Ajánlott olvasmány a spirituális útkeresőknek, kellemes kikapcsolódást nyújt a fantasy kedvelőknek, egyedi támpontokat nyújt az okkult tudományokban elmerülőknek.

 

írta: GY.E 

Bibliográfia:

 

Balogh Margit: Akik sokszor élnek (okkult regény) 1947, ISBN 978 963 9790 38 4

Szólj hozzá